Blog over interieur & design

« Terug Start

Keukentegels: populaire trends

Gepost op

De nieuwste trends voor keukentegels

De laatste tijd is er een verschuiving te zien in de keuze van keukentegels. Trendy of tijdloos: bij Tegeloutlet Purmerend zit u altijd goed. Bruin en andere warme kleuren worden vervangen door een koeler palet aan kleuren. Toch blijft grijs het ook nog altijd goed doen als kleur voor keukentegels. Het klassieke beige heeft ook nog steeds een plek in een tijdloos en traditioneel keukenontwerp. We zien mensen steeds meer natuurlijke elementen mixen met andere materialen om een gelaagd, organisch gevoel te creëren. Mensen worden meer avontuurlijk in het gebruik van kleuren. Pastel van roze, blauw en groen zijn zeer populair. Ook sterk contrasterende kleuren met donkergrijs en zwart worden vaak gekozen als kleur voor keukentegels.

Tegels met een houtstructuur

Tegels met een houtstructuur zien er ongelooflijk realistisch uit, maar in tegenstelling tot hout zijn de keukentegels minder vatbaar voor krassen, vlekken en vocht. De houtkleurige keukentegels zijn zeer robuust en veelzijdig. In tegenstelling tot houten vloeren zijn ze zeer geschikt om te gebruiken in combinatie met vloerverwarming.

Dunne porseleinen tegels

Een van de nieuwste trends die we in keukenontwerpen zien, is het gebruik van grote formaten, dunne porseleinen tegels, zowel voor de vloer als de wand. Dun porselein is zo'n duurzaam materiaal dat u zich geen zorgen hoeft te maken wanneer er iets valt in de keuken of wanneer er vlekken op de vloer zijn. De tegels worden ook gebruik voor de werkbladen in de keuken. Er zijn porseleinen tegels die de aantrekkingskracht van natuurlijke kalksteen nabootsen. Porselein is gemakkelijk te onderhouden en geeft de warmte en de textuur van een natuurlijk product.

Metrotegels voor de keuken

Wat momenteel ook zeer populair is, zijn de zogenaamde metrotegels. Ze worden zo genoemd omdat ze voor het eerst gebruikt werden als vloer en wandbekleding in de metro. Ondertussen hebben veel mensen ontdekt dat ze een mooi effect hebben, zowel in hedendaagse, vintage, industriële of landelijke keukens. Het zijn kleine tegels met een formaat van 7,5 cm op 15 cm. Er is een breed assortiment aan kleuren, zowel in een matte als een glanzende afwerking. In de meeste verkooppunten hebben ze een assortiment van wel 30 glanzende en 20 matte kleuren. De meeste glanzende tegels hebben schuin geslepen facetranden waardoor ze het licht reflecteren. Matte tegels hebben een meer sobere uitstraling. Metro keukentegels zijn verkrijgbaar in diverse prijsklassen, afhankelijk van het feit of ze handgemaakt zijn of niet. De kleine tegeltjes zijn hitte- en schokbestendig. Ze zijn heel gemakkelijk te onderhouden met water en eventueel een ontvettend schoonmaakmiddel. Vanwege het kleinere formaat is de plaatsing arbeidsintensiever en daardoor ook iets duurder.


Delen