Blog over interieur & design

« Terug Start

Interior Design: geef je muren een nieuwe look

Gepost op

Er gaat niets boven nieuwe wandtegels om uw badkamer of keuken een nieuwe frisse look te geven. Het is niet altijd gemakkelijk om de juiste wandtegel te kiezen die past bij de rest van uw interieur. Bij de keuze speelt niet alleen de kleur een rol maar vooral het materiaal waaruit ze gemaakt zijn. Dit heeft een grote invloed op de prijs van de muurtegels. Na het vastleggen van de materiaalkeuze is het tijd om het ontwerp en de kleur te kiezen.


Welke soorten muurtegels zijn er?

Muurtegels in porselein - Het meest gebruikte materiaal voor muurtegels is porselein. Ook voor de grotere wandtegels is porselein nog altijd het meest voorkomend materiaal. We onderscheiden wel verschillende categorieën. Naast de geglazuurde porseleinen wandtegels, zijn er tegels die uit één stuk porselein gemaakt worden. Het zijn de zogenaamde "full body" porselein muurtegels. Deze sterke tegels zijn krasvrij en goed bestand tegen schokken. Zulke sterke tegels kunnen ook buiten gebruikt worden terwijl de geglazuurde tegels alleen maar kunnen geplaatst worden. Ten slotte zijn er ook nog porseleinen muurtegels die gepolijst zijn. Ze stralen meer luxe uit omdat ze eerder op marmer lijken. Deze tegels kunnen echter niet gebruikt worden in een badkamer omwille van hun poreusheid.

Muurtegels in natuursteen - Graniet en marmer wordt weleens gebruikt voor wandtegels. Het is zeer sterk en ook decoratief. Enig nadeel is dat het aantal kleuren beperkt is. Marmer wordt vooral gebruikt als wandbekleding in de inkomhal van openbare gebouwen en ziekenhuizen en in de lobby van duurdere hotels.

Muurtegels in aardewerk - Muurtegels in aardewerk kunnen heel esthetisch zijn en zijn over het algemeen sterk genoeg in een doorsnee woonomgeving. De muurtegels in aardewerk zijn er in meerdere kleuren die passen bij elk interieur. Hou er toch rekening mee dat aardewerk kwetsbaar is, voor op plaatsen waar de tegels worden blootgesteld aan onverwachtse klappen of stoten. 

Mozaïek als muurtegels - Mozaïek muurtegels zijn opnieuw trendy. Het geeft de mogelijkheid om veel kleur te brengen in uw interieur. Deze kleine tegels zijn gemaakt uit glas en hebben een kleurrijke en unieke uitstraling. Laat het bijvoorbeeld over aan de installateur om verrassende en zeer esthetische ontwerpen uit te werken. De prijs is een nadeel, vooral omdat het heel veel tijd en werk vraagt om ze te laten plaatsen.

De prijs van wandtegels - Afhankelijk van uw keuze kan de prijs van de tegels erg variëren. Voor de goedkoopste tegels betaalt u ongeveer 5 euro per vierkante meter terwijl de prijs van de meer kwalitatieve tot 30 euro per vierkante meter en meer kan oplopen. Mozaïek en natuursteen zijn over het algemeen de duurste keuze.


Delen